آژانس امنیت ملی آمریکا (به اختصار NSA) سازمانی دولتی زیر نظر وزارت دفاع ایالات متحده است که وظیفه آن نظارت و جاسوسی از ارتباطات مخابراتی و ماهوارهای است. شنود دائم ارتباطات از راه دور و تهیه و تحلیل تصاویر ماهوارهای، از جمله وظایف اصلی این سازمان است.
آمریکا ذیل پیماننامه United Kingdom – United States of America Agreement که به اختصار ukusa نامیده میشود با همکاری کشورهای استرالیا، کانادا، نیوزلند و انگلیس به بررسی، کنترل و جاسوسی ارتباطات بینالمللی مشغول است. آغاز این توافق به سال 1946 بازمیگردد که در نهایت منجر به تشکیل گروه پنج چشم شد.
تونی اسکات از نخستین کارگردانانی بود که حاضر شد فعالیتهای چنین سازمانی را در قالب فیلم به تصویر بکشد. پس از اکران فیلم "دشمن ملت" مقامات آمریکایی همواره سعی بر تخیلی جلوه دادن این فیلم داشتند.
اما سالها بعد با انتشار اسناد جاسوسی آژانس امنیت ملی مشخص شد نه تنها تمامی مسائل مطرح شده در فیلم بلکه مواردی نظیر جاسوسی صنعتی و سیاسی نیز جزو وظایف NSA است.
مدارک بسیاری درباره مسئله جاسوسی صنعتی NSA وجود دارد که تنها در یک مورد میتوان به سرقت تکنولوژی توربین بادی بدون دنده که توسط شرکت آلمانی Enercon در حال تحقیق و توسعه بود، اشاره کرد. انتقال اطلاعات این پروژه به شرکت آمریکایی Kenetech Windpower، تبدیل به پایهای برای برنامه موفق شرکت Kenetech شد.
این جاسوسیها تنها محدود به موارد صنعتی یا تروریستی نیست و سازمانهای بینالمللی را نیز شامل میشود. طبق اسناد ادوارد اسنودن حتی خبرنگاران منتقد سیاستهای آمریکا نیز از این جاسوسیها در امان نیستند.
اشپیگل در مقالهای نوشت NSA از طریق نصب شنود، نفوذ به شبکه های خصوصی مجازی و کپی هارد، از شورای اتحادیه اروپا در بروکسل، نمایندگی اتحادیه اروپا در سازمان ملل و آمریکا نیز به جاسوسی پرداخته است. حتی سازمان ملل متحد نیز از این جاسوسیها در امان نبوده است و مقر سازمان ملل متحد در نیویورک و آژانس بین المللی انرژی اتمی در وین نیز هدف جاسوسیهای NSA قرار گرفتهاند.
گاردین در مقالهای نوشت در ماجرای افشای گسترده اسناد جاسوسی که از سال 2013 تا کنون ادامه دارد، مشخص شد بیشترین میزان جاسوسی NSA از یک کشور، در مورد ایران بوده که تنها در ماه مارس 2013، 14 میلیارد گزارش جاسوسی تهیه شده است. بر اساس مصاحبهای از اسنودن، NSA و رژیم صهیونیستی با انتشار بدافزار استاکسنت به طور مستقیم قصد ضربه زدن به تاسیسات هستهای ایران را داشتهاند.
بر همین اساس، کشورهای عضو پنج چشم به اکثر ارتباطات تلفنی و اینترنتی در کل اروپا، آمریکا و سایر نقاط جهان دسترسی دارند. خط SEA-ME-WE 3 که از ژاپن تا آلمان امتداد دارد و آسیا، خاورمیانه و اروپا را به هم متصل میکند، یکی از مهمترین کابلهای جاسوسی NSA است. همچنین بر اساس اسناد اسنودن، مقامات رسمی انگلیس فشار زیادی به شرکتهای مخابراتی برای دسترسی به خط TAT-14 که ارتباط بین اروپا و آمریکا را فراهم میسازد، وارد کردهاند.
همچنین سازمان امنیت ملی آمریکا تحت پروژهای به نام پریزم یا منشور، توانسته است بدون واسطه به سرورهای 9 شرکت بزرگ آمریکایی واقع در منطقه سیلیکون ولی در سانفرانسیسکو از جمله فیسبوک، گوگل، مایکروسافت، یاهو، اپل و اسکایپ دسترسی داشته باشد. طبق اسناد اسنودن ایران، پاکستان و اردن به ترتیب اهداف اصلی این جاسوسیها بودهاند.
نظرات شما عزیزان: